Subscribe:

Pages

Tuesday, 4 September 2012

Mana Mak?

Jam 6.30 petang. 
Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama.
Ayah baru balik dari sawah.
Ayah tanya Mak, “Along mana?’
Mak jawab, “Ada di dapur tolong siapkan makan.”
Ayah tanya Mak lagi,” Angah mana?”
Mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.”
Ayah tanya Mak, “Ateh mana?”
Mak jawab, “Ateh, Kak Cik tengok tv dengan Alang di dalam?”

Ayah tanya lagi, “Adik dah balik?”
Mak jawab, “Belum. Patutnya dah balik. Basikal adik rosak kot. Kejap lagi kalau tak balik juga jom kita pergi cari Adik.”
Mak jawab soalan ayah penuh yakin. Tiap-tiap hari ayah tanya soalan yang sama. Mak jawab penuh perhatian. Mak ambil berat di mana anak-anak Mak dan bagaimana keadaan anak-anak Mak setiap masa dan setiap ketika.
Dua puluh tahun kemudian
Jam 6.30 petang

Wednesday, 29 August 2012

Steam Client...biaso orang men DotA 2 tu larrr

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Adakah anda seorang pengguna Steam? Satu kaedah jual beli permainan video di alam maya. Anda kenal akan 'client' Desura,Origin,Gog,GameFly (beberapa hasil google) dan berbagai lagi 'client'. Begitulah juga Steam.

Ulang kembali soalan. Adakah anda seorang pengguna Steam? Jika ya entri ini mungkin entri saguhati untuk anda. Sebuah perisian khas untuk pengguna Steam bagi mendapatkan beberapa permainan video secara percuma khusus untuk pengguna Windows. Buat pengetahuan anda semua perisian ini sudah lama. Walaupun lama perisian ini masih dikemaskini dari masa ke semasa dan giat dibanguntkan. Wa pun dah lama tak guna perisian ini. Rasa sayang pula kalau wa tinggalkan macam tu je. Sebenarnya perkara ni wa simpan lama dalam ingatan. Tak tahu nak karang kat mana. Akhirnya OMG! Hackers? yang menjadi pilihan. Susah-payah dan jerih-perih wa hadapi semasa menggunakan perisian ini. Perisian ini dibina oleh sekumpulan atau perorangan dari negara Rusia wa kurang pasti.

Perisian ini saling tak tumpah dengan perisian asal dari segi antaramuka sebab perisian ini adalah berpunca dari keretakan (crack) perisian rasmi Steam. Masa wa muat turun tahun lepas ada lebih kurang 1000 lebih permainan video yang diterbitkan oleh Steam pada perisian ini. Sekarang dah bulan lapan tahun 2012. Mungkin makin bertambah permainan video yang tersenarai dalam perisian ini.

Perisian ini diberi nama CSIW atau Cracked Steam Installation Wizard . Perisian ini sangat mudah untuk digunakan kerana antaramuka perisian ini serupa/ dengan yang perisian tulen daripada Steam.

Tuesday, 28 August 2012

PSY - GANGNAM STYLE


hah...pasti kalian pun da dengar lagu nie kan...at first pak cik pun x amek taw bona do...tapi bilo da kuar kek tb...terdetik plak hati nie nak tengok...dan kali nie..pak cik setuju amek la ngan korang...video clip lagu nie memang terbaik...sampaikan artis-artis dari Eropah pun suko dan addicted...enjoy la VC nie wokey...


PS : ade parody VC nie tentang kampong plak...memang best and gila-gila...hasil kojo crew FLY fm... rujuk sini... semalam pak cik tengok baru 700 view...xtaw la macam mano da jadi 400K view plak pagi nie... =)

Wednesday, 20 June 2012

I'm Back

Assalammualaikum…heee…

First of all pak cik nak ucapkan timo kasih bebanyak la kek orang-orang yang rajin datang kek blog pak cik nie… Terharu amek-amek ghaso eh bilo ado yo orang nak bukak walaupun blog x update… So sekembali eh pak cik kek sini… Pak cik nak kongsi la ngan korang semuo… ADAB BERGURU

Peringatan tentang ADAB BERGURU nie disampaikan oleh GURU pak cik sendiri… dio cakap..dalam nuntut ilmu.. elok kito sentiaso beringat pasal hal nie...




Tuesday, 14 February 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...